Site-uri din reteaua Vreau Credit:

Dictionar financiar bancar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Management bancar

Ansamblu de cunostinte, concepte, principii, metode si tehnici specifice, care printr-un mixaj corespunzator al elementelor materiale, financiare, umane, informationale de care dispune o societate bancara, pe de o parte, si al mediului in care opereaza, pe de alta parte, realizat de un sistem conducator, asigura realizarea obiectivelor pentru care a a fost infiintata si functioneaza banca respectiva.

Manager

Persoana imputernicita sa realizeze managementul unei firme.

Mandant

Persoana fizica sau juridica care da o imputernicire unei alte persoane de a o reprezenta sau a actiona in interesul sau.

Mandat

Imputernicire scrisa, contract, document prin care o persoana numita mandant autorizeaza o alta persoana (mandatar) de a o reprezenta si de a actiona in numele si in interesul acesteia. Mandatul comercial, fata de cel civil este cu titlu oneros.

Mandatar

Persoana care a primit imputernicirea de a reprezenta sau de a apara interesele unei alte persoane numita mandant.

Marja neta de dobanda

Se calculeza ca raport intre veniturile nete din dobanzi si activele valorificabile totale. Nivelul standard al acestui indicator este de 5 - 7%.

Marja profitului bancar

Indicator de performanta bancara care exprima profitul net obtinut de o banca la o unitate monetara din total venituri si se determina dupa formula: Mp=Pn/Vt unde: Mp=marja profitului; Pn=profitul net; Vt=venituri totale.

Marketing bancar

Totalitatea actiunilor intreprinse de banca in vederea investigarii si cercetarii pietei, adaptarea produselor si serviciilor la cerintele pietei sau a segmentelor de piata detinute sau pe care intentioneaza sa patrunda, crearea, promovarea si lansarea unor produse noi, influentarea pietei si a clientelei, cu scopul realizarii obiectivelor imediate sau de perspectiva ale bancii.

Minus de garantie a creditului

Diferenta in minus constatata de catre banci cu ocazia verificarii garantiei creditelor acordate clientilor lor, determinata ca diferenta intre valoare garantiei luata in calcul (mai mica) si valoarea creditelor acordate (mai mare).

Modalitate de plata

Tehnica de derulare si efectuare a unei plati.

Moneda scripturala

Moneda de cont utilizata in decontarile fara numerar, care este formata din disponibilitati in conturi, cecuri, cambii, etc.

Ultimele 5 carduri vizualizate

Nu ati vizualizat nici un card.
Navigare rapida
Comparatie carduri
Informatii utile
Publicitate
Link-uri utile
Recomandari
Vreau Credit ! Oferta completa de credite bancare
Bookmark RSS Feed