Site-uri din reteaua Vreau Credit:

Dictionar financiar bancar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Unitate bancara

Subunitate a unei societati bancare, autorizata de BNR. Institutiile societatilor bancare sunt: sucursalele, agentiile si reprezentantele.

Unitate bancara destinatara

Unitate bancara care primeste din partea unei unitati bancare initiatoare o plata fara numerar si o inregistreaza in contul indicat de platitor, care este un client al acesteia sau chiar intr-un cont al sau.

Unitate bancara initiatoare

Unitate bancara care initiaza o plata fara numerar din ordinul unui client al sau sau in numele si in contul sau propriu.

Unitate economica si monetara europeana

Forma superioara de integrare economica interstatala creat prin transformarea Comunitatii Economice Europene si a altor state care devin membre in baza tratatului de la Maastricht semnat in 1992 si intrat in vigoare la 01.01.1993, urmarindu-se unificarea politicilor economice, monetare, fiscale si sociale. In 1957 este incheiat Tratatul de la Roma de catre Belgia, Franta, Germania, Italia, Luxemburg si Olanda si se creeaza Comunitatea Economica Europeana, avand ca obiective crearea unei piete comune. Treptat au fost eliminate taxele vamale intre tarile membre. Ulterior au aderat la Comunitatea Economica Europeana si alte state: Danemarca, Irlanda si Marea Britanie (1973), Grecia (1981), Spania si Portugalia. La 07.02.1992 este semnat tratatul de la Maastricht care prevede crearea treptata a Uniunii Economice si Monetare Europene. Au mai aderat la UE si alte state: Austria, Finlanda, Suedia si alte tari.

Urmarire imobiliara

Procedura legala, forma a urmaririi silite prin care creditorul pune in vanzare bunurile imobiliare ale debitorului cu care aceasta din urma a garantat realizarea unei obligatii in cazul neonorarii acesteia.

Urmarire mobiliara

Procedura prin care creditorul pune in vanzare bunurile mobile ale debitorului sau rau platnic, cu care acesta a garantat realizarea obligatiei sale.

Urmarire silita

Procedura legala prin care creditorul urmareste incasarea debitorului sau care a devenit rau platnic.

Utilizarea acreditivului

Operatiune de plata, negociere sau acceptare a documentelor privind livrarea marfurilor, de catre banca platitoare, negociatoare sau acceptanta, in cazul utilizarii acreditivului documentar ca modalitate de plata la vedere presupune plata sa la ghiseele bancii exportatorului. Utilizarea unui acreditiv prin negociere apare in cazul in care acreditivul este platibil la ghiseele unei banci straine, iar beneficiarul pentru a-si mobiliza cat mai repede creantele asupra strainatatii negociaza documentele insotite sau nu de trata, la o banca locala, suportand taxa scontului. Acreditivul prin acceptare se practica cand exportatorul a obtinut avantajul de a trage trate asupra unei banci, nu asupra clientului sau, acesta ca urmare a acordarii unui credit de catre banca clientului sau.

Ultimele 5 carduri vizualizate

Nu ati vizualizat nici un card.
Navigare rapida
Comparatie carduri
Informatii utile
Publicitate
Link-uri utile
Recomandari
Vreau Credit ! Oferta completa de credite bancare
Bookmark RSS Feed