Site-uri din reteaua Vreau Credit:

Stiri financiar bancare

CEC Bank, majorare de capital de 55 mil. euro

28.07.2009

 

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, declara în luna iunie că statul are obligaţia să capitalizeze CEC Bank cu 900 mil. lei şi că ministerul a făcut toate demersurile necesare pentru ca reprezentanţii Uniunii Europene să nu considere majorarea de capital ca ajutor de stat.

Capitalizarea CEC Bank nu a primit încă undă verde de la Comisia Europeană, care nu este, deocamdată, convinsă de argumentele pe care statul român le-a adus. Preşedintele CEC Bank, Radu Gheţea, a precizat pentru Business Standard că nu ştie exact când vor veni şi restul banilor necesari pentru capitalizarea băncii.

"În primele şase luni ale anului am crescut pe creditare cu 25%, iar, în condiţiile în care nu se va realiza majorarea de capital, s-ar putea ca viteza de creştere a creditării să încetinească", a explicat Gheţea.

Chiar dacă ministrul Finanţelor a mai adăugat că "vom face toate demersurile să plătim şi diferenţa până la 900 milioane", în luna iulie, bugetul de capitalizare a CEC Bank a fost diminuat de Guvern de două ori, de la 900 mil. lei la 795 mil. lei, iar apoi la 753 mil. lei. Capitalizarea băncii face parte din programul de măsuri anticriză incluse în bugetul pe 2009. CEC Bank a înregistrat, în primele patru luni ale acestui an, un profit net de 4,8 mil. euro, în scădere cu 57,4% faţă de aceeaşi perioadă din 2008. Activele băncii au sporit în perioada analizată cu 25,2% faţă de finele anului precedent, la 4,08 mld. euro. Banca a obţinut anul trecut un profit net, inclusiv din vânzarea Asiban, de 366 mil. lei.

Sursa: Business Standard

Ultimele 5 carduri vizualizate

Nu ati vizualizat nici un card.
Navigare rapida
Comparatie carduri
Informatii utile
Publicitate
Link-uri utile
Recomandari
Vreau Credit ! Oferta completa de credite bancare
Bookmark RSS Feed